Nachos Pueblos. Het befaamde recept voor twee personen:
boodschappen lijstje:
- een zak dorito's naturel of nacho cheeze
- een pak gehakt 250-300 gram
- twee paprika's
- een grote ui
- een zakje strooikaas (belegen)
- een groene jalopino peper
- een zakje tacokruiden
- een klein blikje tomaten puree (je weet wel, die van 7 cent bij de digros/hoogvliet)
- een bakje zure room
Snijd de ui en de paprika's. zet dit opzij.
Maak het kruidenmengsel aan in een maatbeker water n.a.v. de instructies op de verpakking. voeg hier het blikje tomatenpuree aan toe en meng met een vork.
Neem een stevige koekenpan en bak hierin het gehakt uit. Als het gehakt rul is giet je het vet eraf (dat heb je niet nodig en het is slecht voor je
)
voeg aan het rulle gehakt de paprika en de ui toe. bak dit geheel ongeveer een minuut of drie. Als je de ui ruikt bakken kan je verder gaan.
Gooi bij het kruidenmengsel bij het gehakt en de groente. Verwarm de oven voor, zodat je zometeen de grill aan kan zetten. Zet het vuur iets zachter en laat zo doorpruttelen totdat het kruidenmengsel wat is ingekookt en een stevigere saus is geworden.
Doe de helft van de prut in een diepe ovenschaal. vermorzel een deel van de nacho-chips tussen je handen in grove stukken en roer deze door de prut in de ovenschaal. Doe de rest van de prut in de ovenschaal, leg hieroverheen een laag nacho-chips zodat er geen gehakt meer gezien kan worden. Bestrooi de chips met de kaas en doe de ovenschaal in de oven onder de grill zodat de kaas over de chips smelt.
maak de borden op met rijst en salade en een klodder zure room (niet zuinig wezen!) en schep een hoeveelheid van de nachos pueblos naast de rijst.