Roti
Benodigdheden:
• 1/2 pak bloem
• 1 1/2 tl bakpoeder
• 1 ½ tl zout.
• Lauw water
En verder:
• Keuken machine of een paar flinke handen
• En een mengkom
• deegroller
Bereiding:
Maak van de bloem en ingrediënten een deeg bal die niet kleeft Doe de bal in een kom en dek af met een vochtige theedoek Laat een uurtje staan op kamertemperatuur.
Kneed het deeg daarna nog even en maak balletjes ten grote van een bitterbal. Bestrooi een werkvlak met bloem, leg een balletje in de bloem en druk het plat, draai het om en druk weer licht in de bloem zodat aan beide kanten bloem zit.
Rol het deeg met de deegroller langzaam uit. Probeer er een mooie ronde pannenkoek van te maken. Doe dat ook met de andere balletjes.
Verhit een koekenpan. Leg een roti er in, een halve min. en draai hem om, doe er dan wat boter of olie op, dan weer omdraaien en hetzelfde doen, bak de roti aan beide kanten tot er blaasjes op komen. Doe dat ook met de rest.
Massala (Kerrie) kip
Benodigdheden:
2 dubbele kippenborsten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels massala (hindoestaanse kerrie bij iedere toko verkrijgbaar)
3 eetlepels olie
zout
zwarte peper
Bereiding:
Kip schoonmaken, wassen, droog deppen en snijden in blokjes van 3 cm. Daarna olie verhitten en kip hierin bruin bakken; hoeft niet helemaal gaar te zijn. Zout en zwarte peper toevoegen. Daarna kip uit de pan halen en apart houden. In de olie de klein gesneden ui hierin fruiten (niet bruin laten worden). Op het laatst de knoflook erbij voegen; eerst fijn maken in een vijzel of knoflook pers. Massala toevoegen en dan weer de kip erbij. Goed omscheppen. Scheutje water erbij; deksel op de pan en daarna zachtjes gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Kouseband
Benodigdheden:
1 pond kouseband (bij toko of tropische winkel verkrijgbaar) eventueel te vervangen door speziebonen
½ ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
zout
zwarte peper
Bereiding:
Kouseband wassen en de uiteinden eraf snijden. Daarna snijden in stukjes van ongeveer 3 cm. Olie verhitten en klein gesneden ui fruiten (niet bruin laten worden), daarna de knoflook bijvoegen. Kouseband erbij en omscheppen, op laag vuur gaar laten worden. Op het laatst zout en zwarte peper naar smaak toevoegen.
Het is redelijk veel werk maar erg lekker!!!
Eet smakelijk
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)