Stom dat ik hier nooit wat post, maar...
Ik ben ook werkzaam als kok :p. En iedere maandag kook ik voor de Eilandelijke kookstudio voor mijn collega en ik voor we aan onze uitzending beginnen. Het moet dan altijd wel gemakkelijk zijn om op te warmen en om nu elke keer pasta of nasi, bami en mihoen te maken en de sleur van mijn formidabele Paëlla met Fies, dacht ik, dit wil ik wel effe delen.
![Afbeelding](https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/574919_10151334399006243_125981875_n.jpg)
Geheel vegetarisch en ontzettend gezond!!
Het is een Snelle Groentechili met couscous.
Ingrediënten: 1 uit in ringen, 2 tl olijfolie
1 teen knoflook geperst
2 tl chilipoeder
100 gram tomaten uit blik gesneden
+/- 100 à 200 gram gekookte kidneybonen. Ik koop ze in blikjes per 200 gram. Ze zijn zeer gezond en passen perfect in een uitgebalanceerd dieet.
1/2 rode paprika in blokjes gesneden
1/4 courgette in stukjes (vieren)
50 g. bloemkoolroosjes, of broccoli, het is maar wat je in huis hebt
1 kleine wortel/winterpeen in plakjes gesneden.
1 blikje tomatenpuree van 9 cent.
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
+/- 150 ml groentebouillon.
Eventueel gesneden champignons erbij en de ui vervangen door bijv. prei.
Serveer met rijst of couscous
Bereiding is ongeveer 30 min.
Fruit de ui glazig in de olie en voeg daarna de knoflook toe en het chilipoeder Fruit nog 1 min door en blijven roeren!!
Voeg de resterende ingrediënten toe en laat het ongeveer 25 min. sudderen tot het meeste vocht is verdampt.
Serveer het dus met couscous, witte of zilvervliesrijst. Bulgur zou ook nog zelfs kunnen!
Ofwel, zeer gezond en zeer lekker! Aan de hand van het chilipoeder zou je het eventueel nog pittiger kunnen maken. Dat deed ik wel :p.
Zerveer het af met bijv. een blaadje basilicum.