Ik heb er zo 1 aan mijn ketting hangen.
Later ben ik gaan zoeken naar de betekenis:
"TRIQUETRA"
Dit is het triquetra symbool gebruikt door de makers van "Charmed" en is echt een logo geworden van de serie, alhoewel het niet is uitgevonden door hen. Het is een vrij oud symbool die in verschillende religies en culturen een andere betekenis hebben. Men heeft dit genomen omdat het eens iets anders was dan het eeuwenoude pentakel symbool. De triquetra staat tevens op de kaft van "the book of shadows", het boek der schaduwen en op de onderkant van het ouija bord dat de zussen bezitten. Het symbool is oud terug te vinden in de christelijke bijbel. Vandaar dat er verschillende sterk gelovige christelijken boos zijn op het feit dat de "charmed ones" hun symbool hebben gestolen. Tegenover dit zijn er dan weer de "wiccans", echte heksen in't leven, of de heidenen in't verleden, die beweren dat zij dit teken eerder gebruikten. Stof voor discussie dus.
Triquetra staat voor "try-KET-ra", latijns voor "drie hoekig". In de christelijke symboliek stelt de triquetra de Heilige Drievuldigheid voor : De Vader, De Zoon en de Heilige Geest. De ongebroken cirkel stelt de Eeuwigheid voor. De dooreengevlochten aard van het symbool verwijst naar de ondeelbaarheid en gelijkheid van de Heilige Drievuldigheid. Het symboliseert dat de Heilige Geest uit drie excistentie's bestaat : kracht, eer, en trots, maar onverdeelbaar één God is.
In de heksen/heidense/godin symboliek stelt de triquetra de in drie gevouwen natuur van de Godin voor : maagd, moeder en vrouw. Het symboliseert Leven, Dood, en de Hergeboorte van de drie krachten der Natuur : Aarde, Lucht, en Water. De binnenste cirkel presenteert het vrouwelijke element de vruchtbaarheid.
Vele culturen en religies zien het getal "drie" als heilig of goddelijk. Het symbool van drie in elkaar grijpende cirkels, is ook teruggevonden op 5000 jaar oude indiaanse religieuze beelden. Het triquetra symbool zelve is het eerst teruggevonden op gebeitelde stenen uit de achtste eeuw in Noord-Europa. De gelijkenis van een Noorse rune, gekend als de Odin knoop of Val knoop is vrijwel identiek. Maar wie gebruikte het teken het eerst, de heidenen of de christenen ? Om dit zeker te weten, zou er één gevonden dienen te worden, die zeker ouder is dan het christendom. En die is er dus nog niet. Misschien is het wel een teken zoals het kruis of de driehoek dat in vele religies en culturen willekeurig werd gebruikt. Het is wel zo dat in het verleden de Christenen vele symbolen hebben "geleend" van de Heidenen.. Dit is meermaals bewezen.