Spirituele Jongeren http://spirituelejongeren.nl/forum/ |
|
recepten topic http://spirituelejongeren.nl/forum/viewtopic.php?f=56&t=3626 |
Pagina 1 van 4 |
Auteur: | Rogue [ 07-11-2005, 13:37:15 ] |
Berichtenonderwerp: | recepten topic |
Misschien handig voor degene onder ons die recepten zoeken en het niet weten waar te vinden? Ikzelf zocht namelijk al dagen een recept om makkelijk kaassoufle te maken. Gewoon die dingen die je in de snackbar ook haalt. Nou, vijf minuten geleden vond ik eindelijk het recept. Het is goedkoper om het zelf te maken en als je van koken houd nog leuk ook... Kaassoufle benodigdheden: Bladerdeeg Kaas. Je ontdooit het bladerdeeg zoals op aanwijzing op de verpakking. Plakje kaas ertussen. En klaar in de oven of de frituur ermee. En voor de liefhebbers van korreltjes onder ons op de kaassoufle.. doe er wat paneermeel op. liefs rogue |
Auteur: | Pluisje [ 05-02-2006, 10:19:15 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Nou ik bedacht me ineens een receptje, heb het van een vriendin gekregen die het zelf bedacht heeft. Het zal dan ook lastig te vinden zijn als je er echt naar zoekt. Heb het 1 keer bij de vriendin gegeten (als vegetarisch gerecht) en heb het gisteren zelf weer gemaakt en moet zeggen het smaakte erg goed! Hier komt ie... Pastagerecht met spinazie. Ingredienten. - kipfilet (hoeft niet perse, heb ik zelf toegevoegd, eerst was het een vegetarisch gerecht) - spinazie a la creme (uit het diepvriesvak) - pasta (macaroni, spaghetti, oid) - champignons - bosui - gorgonzola (een kaassoort, gewoon bij supermarkt of kaasboertje te verkrijgen) - cashew noten - ui of paprika - geraspte kaas Hoeveelheden naar eigen inschatting gebruiken. Bereiding. 1. snij de kipfilet aan stukken en bak het op, evt. wat extra kruiden toevoegen (als vegetarisch gerecht dan bij punt 2 beginnen) 2. ui of paprika snijden en dan bakken 3. champignons snijden en mee bakken 4. Spinazie toevoegen. 5. Gorgonzola toevoegen (hoeft niet vantevoren gesneden te worden, is moeilijk te snijden en smelt toch) 6. cashew noten zo nodig wat kleiner stampen, de bosui snijden 7. cashew noten en bosui als laatste toevoegen 8. het gerecht serveren met pasta (wat je gekookt hebt volgens die algemene bereidingswijze) en geraspte kaas om er overheen te strooien Eventueel als bijgerecht sla of stokbrood serveren. Eetsmakelijk! |
Auteur: | Juul [ 09-02-2006, 11:50:15 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Ik ben gek op recepten op experminteren daar mee (ok, veel gaat mis, maar goed ) Deze is heel lekker.... Rodekoolovenschotel Benodigheden: Pot rodekool Aardappelpurree voor ovenschotel 750 gram shoarmavlees pot appelmoes. ovenschaal en boter. Je bakt de shaorma-vlees aan. Net dat het bruin is. Je vet de ovenschaal in. Als onderste laag de rode kool, daarover heen de appelmoes. Je maakt daarna de aardappelpurree volgens het pakje. Allebij de zakjes. Op de appelmoes leg je de shaorma-vlees. Als boventste laag komt aardappelpurree. Je zet het drie kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden. (hete lucht weet ik niet, sorry). Of totdat het goed kookt en een mooi bruin laagje op de aardappelpurree zit.... Eetsmakelijk! Liefs Juul |
Auteur: | Mile [ 09-02-2006, 11:56:46 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Koop wat fruit in: banaan, appel, kiwi, witte bessen, aarbeien, handsinasappelen, mandarijnen .. etc. Als garnituur kun je gebruiken: lepeltje honing, fijngeknepen halve citroen, 50ml sinaasappelsap, beetje rozijnen. Zet de radio in de keuken met je favoriete muziek en maak een heerlijke fruitsalade! Je dag kan niet meer stuk! Mhhhh.. |
Auteur: | Pluisje [ 09-02-2006, 20:08:27 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Dit is echt super super lekker, m'n tante maakt het vaak, vooral met verjaardagen en dat is echt smullen geblazen... Arretje Nofcake Ingredienten - 250 gram suiker - 50 gram cacao - 250 gram biscuit - 250 gram roomboter - 2 eieren Bereidingswijze - breek de biscuit in kleine stukjes - smelt de roomboter in een pannetje - suiker en cacao door elkaar roeren - dan de 2 eieren er in, de gesmolten roomboter erdoor en de biscuit erdoor (dit alles kan met een mixer met kneedhaken) - doe alles in een bakvorm - laat het een nacht in de koelkast opstijven - en klaar is uw heerlijke Arretjescake... smullen maar!!! ps ik denk dat we dit keer maar niet op de calorien en zo moeten letten! |
Auteur: | SupernovA [ 09-02-2006, 20:39:38 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Heej, Geweldig idde, een recepten topic!! Ik ga die kaassoufle zeker eens proberen , en de rest ook wel! Ik heb er ook een receptje... Nodig: Gehakt Geraspte kaas Stuk of vier tomaten (niet te groot, niet te klein ) Blikje mais Bosuitjes Paprika (eventueel ander groenten naar keus) Verse kruiden (hangt een beetje af van je smaak, ik ben zelf gek op oregano, maar niet teveel anders overheerst het) Snij de bovenkant van de tomaten af en hol de tomaten uit. Snijd de groenten in stukjes (niet te groot). Verwarm de oven voor. Doe de gehakt in de pan, later de groenten erbij (hier kan je ook de binnenkant van de tomaat doorheen doen). Strooi de kaas en de kruiden er doorheen. Houd nog wat kaas apart. Wanneer de kaas goed gesmolten is, schep je het mengsel van gehakt en groenten in de uitgeholde tomaten. Zet ze in een overschaal en strooi er nog een beetje kaas overheen. Zet de ovenschaal nog even in de over, zodat de kaas goed smelt en een beetje een knapperig korstje wordt. En klaar!! Ik hoop dat ik het allemaal een beetje duidelijk heb beschreven. |
Auteur: | Rogue [ 10-02-2006, 08:02:25 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Irish Stew Ingredienten: 900 g. schapen of lamsvlees ontbeend, of 1.4kg magere kotteletten. 900 g. aardappelen geschild en in plakjes (nog niet koken) 2 flinke uien in ringen 1 eetlepel versgehakte tijm 1 eetlepel versgehakte peterselie zout en versgemalen zwarte peper 4.0 ml water Snijd het vlees bij, laat alleen wat vet op de botten zitten. Leg laagjes vlees, aardappelen en uien in een grote pan begin en eindig met een laag aardappelen en bestrooi iedere laag met de kruiden, zout en peper. Schenk water in de pan en sluit deze af met een goed passende deksel. Laat de stoofschotel 2 tot 2.5 uur heel zachtjes stoven, schud de pan af en toe om te voorkomen dat de aardappelen gaan plakken. voeg indien nodig nog wat extra water toe om te voorkomen dat de stoofschotel droogkookt. De uiteindelijke stoofschotel wordt niet te waterig want de aardappelen zorgen voor de stevigheid. eet smakelijk !! |
Auteur: | Elmo [ 15-02-2006, 19:16:16 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
slik kryg er honger van.. |
Auteur: | Kleintje [ 15-02-2006, 19:45:46 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
mijn salade waarmee ik tot nu toe iedereen gek heb gekregen ingredienten avocado tomaat sla (geen ijsberg) pijnboompitten brood zwarte olijven dressing: balsamico azijn honing basilicum en zo doe je het: je snijdt de tomaten, de avocado en de sla in kleine stukjes. Dan smeer je olijfolie op het brood en bakt dit in de pan tot het knapperig is. als volgt snijdt je ook het brood in kleine stukjes. in de al vette pan bak je kort de pijnboompitten, pas op! deze verbranden snel.. de dressing: gooi wat balsamico azijn in een appart bakje, doe er wat honing bij.. proef vaak tot het een lekkere smaak heeft (niet te zoet, niet te zuur) vervolgens gooi je er nog wat basilicum door om te kruiden and that's it.. [/b] |
Auteur: | Famke1979 [ 15-02-2006, 20:29:12 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Karnemelk cake (Iró keksz...das op zn hongaars...) HET SMAAKT ABSOLUUT NIET NAAR KARNEMELK...DUS OOK VOOR DIEGENE DIE DAT NIET LUSTEN...PROBEER HET ES... Benodigheden: 2 kopjes karnemelk (gebruik het zelfde maat kopje) 3 kopjes suiker 4 kopjes zelfrijzend bakmeel 4 Eieren 2 Eetlepels Kaneel Rechthoekige of ronde bakvorm met rand ± 5 cm hoog, ± 20x30 cm. of rond 25/30 cm BEREIDING: Klop met de mixer de eieren en de suiker tot een schuimmassa Voeg daarna de karnemelk en het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe. Boter de bakvorm goed in, giet het vloeibare beslag er in en bestrooi deze nog met wat kaneel of kaneelsuiker.(kaneelsuiker vind ik persoonlijk lekkerder) Baktijd : ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. (je snijdt er vierkante blokkies van...en voor je ut weet...issie op...) |
Auteur: | Rogue [ 16-02-2006, 07:49:10 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
heb het even opgeschreven ik ga dat eens maken vandaag |
Auteur: | Pluisje [ 16-02-2006, 19:53:56 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: recepten topic |
Ik heb net gisteren als verlaat verjaardagscadeau een kookboek gekregen. Het is een heel makkelijk en uitgebreid basis kookboek dus als iemand iets wil weten... vraag maar raak! |
Auteur: | ramsa [ 17-02-2006, 12:40:24 ] |
Berichtenonderwerp: | Roti met kip en kouseband (Wel even de tijd voor nemen) |
Roti Benodigdheden: • 1/2 pak bloem • 1 1/2 tl bakpoeder • 1 ½ tl zout. • Lauw water En verder: • Keuken machine of een paar flinke handen • En een mengkom • deegroller Bereiding: Maak van de bloem en ingrediënten een deeg bal die niet kleeft Doe de bal in een kom en dek af met een vochtige theedoek Laat een uurtje staan op kamertemperatuur. Kneed het deeg daarna nog even en maak balletjes ten grote van een bitterbal. Bestrooi een werkvlak met bloem, leg een balletje in de bloem en druk het plat, draai het om en druk weer licht in de bloem zodat aan beide kanten bloem zit. Rol het deeg met de deegroller langzaam uit. Probeer er een mooie ronde pannenkoek van te maken. Doe dat ook met de andere balletjes. Verhit een koekenpan. Leg een roti er in, een halve min. en draai hem om, doe er dan wat boter of olie op, dan weer omdraaien en hetzelfde doen, bak de roti aan beide kanten tot er blaasjes op komen. Doe dat ook met de rest. Massala (Kerrie) kip Benodigdheden: 2 dubbele kippenborsten 1 ui 1 teentje knoflook 2 eetlepels massala (hindoestaanse kerrie bij iedere toko verkrijgbaar) 3 eetlepels olie zout zwarte peper Bereiding: Kip schoonmaken, wassen, droog deppen en snijden in blokjes van 3 cm. Daarna olie verhitten en kip hierin bruin bakken; hoeft niet helemaal gaar te zijn. Zout en zwarte peper toevoegen. Daarna kip uit de pan halen en apart houden. In de olie de klein gesneden ui hierin fruiten (niet bruin laten worden). Op het laatst de knoflook erbij voegen; eerst fijn maken in een vijzel of knoflook pers. Massala toevoegen en dan weer de kip erbij. Goed omscheppen. Scheutje water erbij; deksel op de pan en daarna zachtjes gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Kouseband Benodigdheden: 1 pond kouseband (bij toko of tropische winkel verkrijgbaar) eventueel te vervangen door speziebonen ½ ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olie zout zwarte peper Bereiding: Kouseband wassen en de uiteinden eraf snijden. Daarna snijden in stukjes van ongeveer 3 cm. Olie verhitten en klein gesneden ui fruiten (niet bruin laten worden), daarna de knoflook bijvoegen. Kouseband erbij en omscheppen, op laag vuur gaar laten worden. Op het laatst zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Het is redelijk veel werk maar erg lekker!!! Eet smakelijk |
Auteur: | Indira [ 17-02-2006, 12:46:59 ] |
Berichtenonderwerp: | Re: Roti met kip en kouseband (Wel even de tijd voor nemen) |
lekker lekker met ramsa Vooral de roti ( zelfgemaakt ) lijkt me wel wat. xxx Indira |
Auteur: | ramsa [ 17-02-2006, 12:50:57 ] |
Berichtenonderwerp: | Zaziki |
Zaziki Een heerlijke Griekse dipsaus. Ingrediënten: Dikke yoghurt (verkrijgbaar bij Turkse winkels) 1 komkommer knoflook zout dille olijfolie Bereiding: Maak de komkommer schoon, verwijder de zaadlijst en rasp hem. Voeg zout toe en laat enige tijd staan in een zeef zodat alle vocht eruit kan lekken. Knijp vervolgens het resterende vocht uit de komkommer voeg yoghurt fijngeknepen knoflook en dille toe. Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren. Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt. Eventueel zout en zwarte peper toevoegen. Lekker bij een salade met brood, of als dipsaus voor plakjes komkommer, wortel enz enz Eet smakelijk:D |
Pagina 1 van 4 | Alle tijden zijn UTC+01:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |